Cukor helyett inkább Steviát fogyasszunk » Cukorbetegeknek + Fogyókúrázóknak + Mindenkinek

Ma már egyre szélesebb körben elterjedt, hogy a finomított cukor számtalan káros egészségügyi hatással rendelkezik, ezért mindenkinek, aki szeretné megőrizni egészségét ajánlott a cukor helyett más édesítőt használnia.

Azonban nem mindegy, hogy milyen édesítőszert választunk, ugyanis a mesterséges édesítőkről is bebizonyosodott, hogy okozhatnak káros mellékhatásokat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy törekedjünk a minél természetesebb és egészséges édesítésre.

A Stevia 100%-ban természetes édesítő10_cukor-helyett

A Stevia egy olyan növény, melynek leveleiben megtalálható a világ legédesebb természetes összetevője, vagyis a stevioside. Ennek köszönhetően a különféle Stevia kivonatok akár 2-300-szor is édesebbek lehetnek a fehér cukornál.

A Stevia éppen azért nevezhető egészséges édesítőnek, mert teljes mértékben természetes, növényi eredetű, s ennek megfelelően tartalmaz számos fontos vitamint, nyomelemet és egyéb tápanyagot is. Azonban nem található benne semmilyen káros összetevő sem, mint ahogyan kalóriát sem tartalmaz rendkívül édes íze ellenére.

A Stevia megkönnyíti a fogyókúrát

A fogyókúrázók különös gonddal számolgatják a kalóriákat, hiszen bármilyen diéta alapja a kisebb mértékű kalóriabevitel. Ezért egyáltalán nem mindegy, hogy melyik tápláléknak mekkora a kalóriaértéke.

A Stevia éppen ezért a fogyni vágyók álma, hiszen gyakorlatilag nem tartalmaz egyetlen egy kalóriát sem. Ezáltal pedig tulajdonképpen korlátok nélkül fogyaszthatja bármely fogyókúrázó, hiszen nem okozhat súlygyarapodást.

Ilyen módon a Stevia tökéletesen helyettesíteni tudja a cukrot, így a diétázóknak sem kell lemondania az édes ízekről, hiszen lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják a Steviát, illetve a vele elkészített ételeket és italokat.

Stevia cukorbetegeknek

A cukorbetegséggel küzdőknek kényes kérdés az édesítés, azonban a Stevia segítségével probléma nélkül édesíthetik italaikat vagy ételeiket. Ugyanis a Stevia glikémiás indexe 0, mivel nem tartalmaz szénhidrátot vagy kalóriát. Ez magyarul annyit jelent, hogy semmilyen mértékben nem emeli meg a vércukorszintet.

Éppen ezért a diabéteszesek teljesen biztonságosan fogyaszthatják a Steviát, hiszen nem befolyásolja a vércukorszintjüket. Ráadásul a Stevia segítségével megelőzhető lehet a cukorbetegség kialakulása, hiszen a diabétesz szoros összefüggésbe hozható a cukorfogyasztással.

A Stevia mindenki számára tökéletes cukorhelyettesítő

Az már tudományosan bizonyított tény, hogy a finomított cukor számtalan káros hatást fejt ki teljes szervezetünk egészségé02_stevia-porre, így fogyasztása tulajdonképpen senkinek sem ajánlott. Ezért sokan mesterséges édesítőket kezdtek el használni, azonban hamar kiderült, hogy a mesterségesen előállított édesítőknek is lehetnek kártékony hatásaik.

De akkor mi lehet a megoldás? Természetesen a Stevia, méghozzá szó szerint! A Stevia 100%-ban természetes eredetű, hiszen a Stevia egy növényfajta. Éppen ezért nem csak hogy nincsenek benne egészségre káros anyagok, de még hozzá is járul egészségünk megőrzéséhez értékes tápanyagjai segítségével.

Így bátran fogyaszthatja fiatal és idős, egészséges és beteg, férfi és nő egyaránt, mert mindenki számára megfelelő és egészséges alternatívát nyújt a cukor pótlásához. Ráadásul a Stevia kivonatai por, tabletta és cseppek formájában is kaphatóak, így nem csupán kávé vagy tea édesítésére használhatjuk, hanem bármilyen étel vagy ital elkészítéséhez is. A Stevia rendkívül jól bírja a hőt, így a sütés és főzés során sem veszti el értékes tulajdonságait.

Mindemellett pedig a Stevia nem rendelkezik kellemetlen mellékízzel sem, ami sok más édesítőszerre jellemző.